понедељак, 1. октобар 2012.

КУКУРУЗ ФЕСТ

У Љигу ће се 6. октобра, одржати „КУКУРУЗ ФЕСТ“ у организацији Српске Магазе, удружења „Моба“, а у сарадњи са удружењем „Српски кривак“. Кроз активан културно -уметнички програм, овај догађај пружа значајан подстицај промовисању села као и туристичке понуде региона центалне Србије. 

Спој традиционалних производа, гастрономије, такмичарског и културно уметничког стваралаштва употпуниће туристичку понуду региона Централне Србије. На манифестацији „КУКУРУЗ ФЕСТ“ биће представљени традиционални производи од кукуруза, проја, качамак, пурењак, кукурузно брашно, боза... Посетиоци ће имати прилику да пробају и на лицу места виде припрему појединих специјалитета. Све је у знаку кукуруза, па и несвакидашњи сувенири.

У преподневним часовима организована су предавања на тему „Кукуруз ал`на други начин“ еминентних чланова удружења „Српски кривак“. Поред музичког програма и филма, посетиоци „КУКУРУЗ ФЕСТ“-а уживаће у спортским надметањима у традиционалним играма, а за најмлађе ту је „Кош на трави“, такмичење у проналажењу излаза из „Кукурузног лавиринта“. Организатори фестивала ће доделити награде и признања за најбоље такмичаре за избор најдужег клипа кукуруза.

Манифестацију су подржали Општина Љиг, Туристичка организација општине Љиг, Институт за кукуруз „Земун Поље“ и AS Hibridi.

Нема коментара:

Постави коментар