четвртак, 1. септембар 2011.

Чаробна "Равна шума"


Фарма "Равна шума"
Село Пртопопинци, Димитровград


Косовска бардока, млечна овца грубог руна, балканска и алпска коза, шарпланинци и пулини, а уз то и каракачанска овца, а и бели сир без премца, па кавал, гајде, тамбурица, одгајивачница ловачких паса Шпрингер Шпанијела и колекција чуваркућа... Породица Васов има и таленат, и знање, и срце и душу, па још и глас чаробан међ шумама и ливадама нашег највећег крашког поља, надомак Димитровграда. Племенити сеоски предео у који је смештено домаћинство Васова осликан је зеленилом биља, плаветнилом вода и руменилом неба изнад Смиловских језера.


Гости фарме могу се упознати, поред аутохтоних раса коза и оваца и са овчарским чуварским и радним псима, које Алексдандар Васов тренира за њихове самосталне дужности у стаду.

Специјалитет куће је перфектни козји и овчји бели сир, кисело млеко, овченик и јаретина из вурње. Васови гаје и зечеве, домаћу и егзотичну живину, а иза куће је и мала башта са поврћем. Васови имају и коња Вихора, младог пастува, који је кренуо у основну школу и већ носи јахача, а ускоро ће вући и кола и санке.

Александар Васов, свирао је и снимао путујући и боравећи широм Европе, а онда је пожелео да се врати коренима и ономе што га је музици довело - жељи да чува своје стадо и са њим свира кавал.

Александар Васов - власник фарме
Контакт телефони:
+381 64 44 62 687
+381 10 352 011

Kоординате:
географска ширина: 42.99725074255785
географска дужина: 22.817892123347168

  

Нема коментара:

Постави коментар