четвртак, 1. септембар 2011.

"Даша" Вам даје предлог за зимницу

Домаћински!

У Моравичком округу на падинама Равне Горе налази се село Озрем. У овај природно богат и историјски крај се деведесетих година из Хрватске доселило једно амбициозно вишегенерацијско домаћинство. Велики оптимизам и ведрина који га красе помогли су породици Муждека да као СЗР "Даша" пронађу своје место на тржишту.

 
СЗР Даша бави се производњом воћа и поврћа, а такође и спремањем и паковањем зимнице. У плодном таковском крају на свом имању, узгајају воће и поврће које користе за сировине у производњи зимница.

СЗР „Даша“ Вам у овом броју Магазина открива рецепт „Мешане салате“ и позива да их посетите и лично пробате њихове „природне и здраве производе“! 

Рецепт - мешана салата

Потребно:
1 главица купуса
1
kg зеленог парадајза
1
kg краставца
4 шаргарепе
4 главице лука
4 першуна
2
l сирћета
100 g шећера
100
g соли
Уље
Ловоров лист

Припрема:
Парику и купус исеците као за салату, а остало поврће исеците на колутове. Све посолите и оставите да преноћи. Скувајте сирће са зачинима у 3 литра
 воде, додајте поврће и оставите да се кува око 5 минута. Склоните са шпорета да се охлади. Поврће поређајте у чисте, суве тегле, прелијте сирћетом, а на крају у сваку теглу сипајте мало уља, па затворите тегле. 

1 коментар: