четвртак, 1. децембар 2011.

Љуто и слатко


Интернационални Фестивал ракије

 Пети сајам ракије под слоганом „Љуто и слатко“ биће одржан 10. и 11. децембра 2011. у Београду, у ЕХПО центру. Као и до сада и овај Ракија фест организују Ракија Бар заједно са Удружењем произвођача природних воћних ракија „Најјачи укуси Србије“.
 Све што желите да сазнате о ракији можете пронаћи на овој манифестацији, која представља најпосећенији и најстручнији сајам у региону посвећен ракији. Сви значајни произвођачи ракије, из Србије и иностранства, на Ракија фесту представиће своје производе. Посетиоци ће имати прилику да се упознају са историјатом и начином производње ракије кроз дегустацију комбиновану са храном.
Ове године посебан акценат стављен је на стручна предавања, организовано низ креативних радионица и предавања еминентних стручњака које Сајму дају едукативни карактер. Тако заинтересовани посетиоци Ракија феста могу сазнати које су то ракије са географским пореклом, који је значај заштите робне марке – жига, као и слагање ракије и хране, а такође ракије и чоколаде?
Већ традиционално, и овом Ракија фесту предходиће стручно оцењивање узорака и биће додељене награде под називом „Београдски победник“.
Специјални сувенир под називом „БГД ракија“ биће представљен на овогодишњој манифестацији, а за етикету сувенира побринуће се познате личности учествујући на такмичењу за избор најбољег дизајна.

Више о догађајима на /www.srpskamagaza.com

Нема коментара:

Постави коментар