четвртак, 1. децембар 2011.

Ракија као млеко


Од када је потекла прва кап ракије из старог казана, почетком 20 века, породично газдинство Лукић ову традицију није прекидало. Сабирањем зрелих плодова ранке и пожегаче и производњом по систему двоструке дестилације добијала се ракија која је била спремна за љубитеље препеченице тек после одлежавања у храстовим бурадима.
Ракија од шљиве производи се у породичном газдинству Лукић на традиционалан начин непрекидно више од једног века. Као предузетничка радња, Подрум Лукић, регистрован је крајем 2009. године. Почетак рада подрума везује се за испоруку првих литара најквалитетније ракије Краљевској породици Карађорђевић.

Подрум Лукић налази се на 80 км од Београда између бање Врујици и бање Љиг у живописном селу Бабајић. Сировинску базу за производњу воћних ракија пружа породично газдинство Лукић са око 40 хектара земљишта од којих се један део налази под засадима воћњака и винограда. 


Производ којим се подрум може истаћи је ракија „Декада“ – шљивова препеченица стара 10 година. „Декада“ је комлетирана као производ током лета 2011, а прво излагање доживела је у августу месецу на „Данима шљиве“ у Осечини где је за квалитет освојила велику златну медаљу.

У понуди Подрума Лукић тренутно се налазе воћне ракије од дуње, кајсије, крушке Виљамовке, јабуке, лозе и шљивове препеченице старе 3 године.

Више о Подруму Лукић на Подрум Лукић www.srpskamagaza.com

Нема коментара:

Постави коментар