среда, 1. фебруар 2012.

На прозору магазе - Дејан Радуловић

Медијска кутија: Дејан Радуловић и ТВ емисија „Слике живота“

У модерном свету човек је окренут медијима који, због жеље за брзим стицањем новца, забораљају основну функцију - да правилно информишу, едукују и коначно образују савременог човека удобно увљеног у фотељу.  Данас, у деценији тв емисија за које српски језик и нема своју реч, а које масовно називамо „риалити шоу“, човек се бави туђим животима, тежи да достигне туђе идеале, пасивно заборављајући садашњицу и губећи сопствени идентитет.
       
 Омладина, каже Дејан, треба да зна и познаје земљу у којој живи, традицију коју је савремена цивилизација прегазила и да упозна оне који својим избором, или сплетом околности, живе потпуно другачијим животом - далеко од великих центара. Србија, ако нема пирамиде, има кањон реке Увац, Тару, царске градове, мудре горштаке који враћени природи живе спокојно у складу са њом... поштујући њена правила. У жижи данашње медијске пажње  мора бити човек који има идеју, који енергијом и упорношћу тежи да унапреди најпре свој, а онда и живот читаве средине.
Слике живота сведоче да не треба мигрирати или ићи далеко да би се дошло до добре праксе, инспиративне природе,  добарог домаћина или велике мудрости.

Документарна ТВ репортажа  „Слике живота“  емитује се на ТВ Авала  у континуитету од јула 2007. Превасходно је образовног карактера,  али обухвата и информативни и културно-уметнички аспект .

Дејан Радуловић, аутор и водитељ документарне ТВ репортаже „Слике живота“, ожењен, отац двоје деце. Добитник више награда на фестивалима за радио и ТВ новинарство.

Више о емисији на www.slikezivota.rs

Нема коментара:

Постави коментар