уторак, 1. новембар 2011.

Бабина река – поезија за душу

У атару села Трбушница на путу између Лазаревца и Аранђеловца, налази се етно село Бабина река. Смештено на самом крају села, овај етно парк грађен је у последњих 10 година, а са радом почело јуна 2010. Имање Живковоћа изоловано је дубоком природом од свега урбаног. Окружују га брда, планине, потоци река, шуме, а на само 50 метара од објекта за одмор налази се језеро. Природа у пуном свом богатству.
Језеро на коме можете пецати, уживати у шетњама поред њега или, из прелепог ресторана, одмарати посматрајући одсјај на његовој површини... Поред језера протиче поток у народу познат као Бабина река, по коме је овај комплекс и добио име.
У склопу комплекса налази се ресторан до 130 места, урађен тако да где год седнете ваш поглед на околину ће бити очаравајућ. Унутрашњост ресторана је јединствена, пријатну атмосферу даје отворено ложиште, чији посебан доживљај можете осетити у зимским данима. Пажњу привлачи и ресторан галерија је капацитета 30 места. Има камин и испуњен је уметничким сликама са мотивима Шумадије и фотографијама старих кућа Србије. Њихов аутор је Славиша Живковић који је и власник овог јединственог по архитектури етно села у коме се јасно осећа спој градитељства и уметности.


У склопу комплекса је уређена башта са фонтанама и природним хладом капацитета преко 200 места, бина за културноуметнички програм, паркинг и сувенирница, а започет је и велики завичајни музеј.
Веома богат јеловник прилагођен је оваквом амбијенту, па тако можете пробати разне специјалитете од пилетине, свињетине, јунетине и рибе, као и јела са роштиља.
Овде је могуће осетити потпуни мир и тишину коју ретко где и када данашњи човек може доживети. Етно село има четири апартмана где можете провести дане уз изузетну атмосферу, опуштање, инспирацију и одмор. Можете се релаксирати простим уживањем у природи, брањем печурака којих имау изобиљу, риболовом, шетњом или можете одиграти партију кошарке, малог фудбала или стоног тениса.
На летњој врућини можете се опустити у мини базену који се налази у самом дворишту.
Свако годишње доба носи са собом посебан доживљај Бабине Реке у домаћинству Живковића. Бајковит крај који мами пoезију из сваке људске душе.

Власник - Славиша Живковић
Телефон: 011 8156 183
Моб: 065 80 28 557
e-mail: fotosalear@open.telekom.rs
Web: www.etnoselobabinareka.com

Нема коментара:

Постави коментар