уторак, 5. март 2013.

Седам врста брашна


На реци Топлици, у Марковој Цркви, кумови од старина, Славко Јовановић и Милан Павловић, обновили су стару воденицу и сада на три воденична камена мељу брашно. Воденица је била у полу срушеном стању и њиховим ангажовањем упошљена је сада цела Миланова породица. Окупили су и већи број колега  и регистровали Удружење воденичара Србије. Помажу својим саветом и искуством.




У лепо дизајнираном паковању нудe седам врста брашна. Питома  река Топлице  у делу где је воденица опасује читаво имање и нуди додатни садржај за уживање.
Претеча савремене млинарске и пекарске индустрије, створена на води у благодетима природе, вишевековна "Кумова Воденица", на исконски начин, испод каменова, меље све врсте житарица:

-бело пројино брашно, од заборављеног, али незамењљивог кукуруза "осмака",
-жуто кукурузно брашно,
-пшенично интегрално брашно,
-хељдино брашно,
-јечмено брашно,
-овсено брашно,
-ражано брашно …


Нема коментара:

Постави коментар