среда, 1. август 2012.

Формула за идеалан одмор


Колико умемо да се одморимо и испунимо себи дан? Како да се што боље одморимо од градске вреве, пословних обавеза и свега што нам одвлачи енергију?

Многи од нас годишње одморе планирају месецима унапред и организују да им сваки дан проведен на одмору буде савршен. А, онда често на самом путовању увидимо колико је та припрема била стресна, путовање дуго трајало и нисмо стигли да се одморимо а већ смо се вратили.

Сигурно се свако од нас бар једном запитао како би изгледао савршен одмор?
Одговор на ово питање дао је др Дејвид Луис са Миндлаб Интернешнал Универзитета у Сасексу, за истраживање Холидеј Ин-а. Он је открио формулу, која показује да је идеалан одмор комбинација разних фактора, нарочито броја слободних дана и цене аранжмана узевши у обзир и степен досаде, опуштености и анксиозности.

((N(d)μ(d)-40)(r))/(σ(b)((C(d)-μ(d) )N(d)-41/40 c) ) (41c.a)/40^2

Према овој формли за којом сви трагамо – одмор који нуди максимум опуштања уз минимум бриге је тродневно бекство не даље од четири сата удаљено од вашег дома.


Према томе, одмори би требало да нам пуне батерије и помогну да се вратимо свежи и полетни. Анализом овог истраживања и наизглед недокучиве комбинације бројева и слова, закључили смо да би одмор на селу био најприближнији идалном одмору. Јер село вам је свакако најближе, продужени викенд одговара броју дана, а уз нетакнуту природу, чист ваздух, домаћу храну, богатство биљног и животињског света као и сеоског начина живота одморићете се максимално уз минимум брига.  



Нема коментара:

Постави коментар