среда, 2. мај 2012.

Надомак Манасије

Деспотски одмор



На деветом километру од Деспотовца ка манастиру Манасија, у селу Стењевцу, наишли смо на домаћинство Никодијевић. Ресавска пећина удаљена је одaвде свега 7 километара а водопад "Велики Бук" 6 километара.     
Деспот је породична винарија коју су Никодијевићи основали 1991. И која је од тада отворена за све који умеју да препознају исконски укус и мирис бобица грозда. Розе, Каберне, Вранац, Шампањац и коњак Златни змај. Сви производи под именом Деспот праве се у ограниченим количинама.


У склопу винарије категорисан је апартман са 4 звездице. Издаје се током целе године. Апартмен поседује дневну и спаваћу собу, кухињу, купатило и ходник, кабловску телевизију, фиксни телефон, централно грејање...
„Пошто је апартман у склопу винарије нашим гостима нудимо свако вече дегустацију нашег пића на рачун куће“, поручује домаћин и додаје: „Храну припремамо по старим рецептима наших бака, на пастирски начин - у огњишту, на отвореном пламену.“ Значи... сва чула уживају.
Географски, домаћинство Никодијевић смештено је у центру општине Деспотовац. Многобројна културна и природна блага од овог домаћинства удаљена су свега 10 до 15км што сваком госту омогућава да у једном дану обиђе више знаменитости. Ту су: манастир Манасија, водопад реке Ресаве, „Прскало“ река понорница, Ресавска пећина и мноштво других природних лепота...

Нема коментара:

Постави коментар