уторак, 3. јул 2012.

Отворена врата Српске Магазе

У суботу 14. јула у 12 сати у Љигу, свечано отварање Српске Магазе 




Отворена врата Српске Магазе, првог у низу, малопродајног објекта који нуди производе и услуге са села. Нови концепт пословања даје могућности малим произвођачима да своје квалитетне и традиционалне производе понуде знатижељним пролазницима.

Испред полица у којима има разних ђаконија слатко-сланог укуса, козијег сира и сапуна, вунених чарапа, шареница, вина, ракије, сока, чајева и још много тога што не можете наћи у обичним продавницама ни хипермаркетима. Магаза је и инфо центар где можете помоћу тач скрин монитора тражити информације о смештају, манифестацијама, ресторанима...

Српска Магаза је и нови интерактивни медиј то је мобилна платформа за оне који би да се врате на село, за оне који већ живе на селу, за оне који хоће да се одмарају на селу, за оне који желе да купе здраве и укусне пољопропривредне производе са села, за оне који желе лепо дизајниране сувенире и предмете за кућу, породицу и пријатеље стваране у радионицама старих заната. 

Магаза издаје и електронски Магазин Српске Магазе који Вас сваког месеца води кроз све ове лепе теме и инспирише да се мењате на боље, да напредујете, да чините добро и себи и другима. 



Сам продајни објекат сазидан је у традиционалном стилу користећи природне материјале камен и дрво са наткривеним тремом у предпростору. Кров на четири воде покривен бибер црепом и тесани дрвени стубови трема, дају објекту посебну аутентичност. Унутрашњост објекта је задржао доминацију дрвета и успешно направио спој савременог и традиционалног.


Објекат се налази у центру Љига, поред саме Ибарске магистрале, 500 метара од семафора, после аутобуске станице из правца Београда.

И сав простор око Магазе осмишљен је на посебан начин. Кукурузни лавиринт, показна башта са разним поврћем, дечији градић  „Пасуљко“, сунцокретова добродошлица само су део пратећег садржаја.

Нема коментара:

Постави коментар