понедељак, 2. јул 2012.

На прозору магазе - креативни тим

Шта је за мене Српска Магаза?

Домаћински и послован однос села и града.  
Задовољан сељак који поштеним радом са својом породицом, малом фирмом, производи квалитетну храну, сувенир,  алатку или  угошћава урбаног грађанина који тражи  добар производ или кроз сеоски туризам жели да осети душу Српског села


Српска Магаза је место сусрета села и града, традиције и потреба савременог човека. То је  нов начин продаје производа и услуга. У понуду је уткана љубав српских  домаћина и домаћица,  у оно што стварају, оно што су прво наменили својој деци, а ако преостане,  да има и за пријатеље. Ово је нова шанса за очување производње малих произвођача, подстицај да се она повећа, да се омогући останак и опстанак младих на селу. То је  нов модел обједињене понуде који нуди особеност и изворни кавалитет српске традиције. Српска Магаза негује различитост, подстиче креативност, подржава и гради домаћински приступ у односима и пословању. 

Томас Јакобер
За мене, Српска Магаза је алат за планирање одмора у природи и селу, место претраге за добрим производима и домаћинствима. 
Зато вебсајт мора да има информације и новости везане за догађај, услуге и призводе, као и где све то можемо наћи. Српска магаза радња је једно место где можете купити народне производе и место где застану људи који се интересеују за исто.
 

СРПСКА МАГАЗА је нови интерактивни медиј за све оне који воле село, природу и здрав живот. То је мобилна платформа за оне који би да се врате на село, за оне који већ живе на селу, за оне који хоће да се одмарају на селу, за оне који желе да купе здраве и укусне пољопропривредне производе са села, за оне који желе лепо дизајниране сувенире и предмете за кућу, породицу и пријатеље стваране у радионицама старих заната. СРПСКА МАГАЗА је интернет сајт где можете испланирати викенд или одмор у сеоском туризму, дегустацију локалних специјалитета, посету природним и културним споменицима, манастирима, саборима и вашарима, локалним догађајима, рекреацију  у природи: пешачење, риболов, јахање коња, планинарење, шишање оваца, косидбу...  СРПСКА МАГАЗА ће Вас одвести тамо где ће те научити како да спремате зељаницу, да плетете чарапе, да ткате, да печете ракију, да се бавите грнчаријом, дрвдељством, повртарством и воћарством, да се здраво храните, да здраво и квалитетно живите.  СРПСКА МАГАЗА има и МАГАЗИН СРПСКЕ МАГАЗЕ који Вас сваког месеца води кроз све ове лепе теме и инспирише да се мењате на боље, да напредујете, да чините добро и себи и другима.

Као графички дизајнер радујем се сарадњи у Српској Магази, јер ми пружа могућност да спојим традицију и село са иноватним и модерним дизајном, тако да кроз уметност и културу могу да приближим Магазу младим људима, туристима-авантуристима, уопште потрошачима да виде, доживе и упознају нешто традиционално али на нов начин. Поздрав из магазе, Живи били!


Српска Магаза пружа могућност да искажем оно што највише волим, да истражим своју земљу кроз географију, културу, традицију, да представим Србију на другачији и јединствен начин. Повезујићи село са градом и град са селом могу се вратити суштини свега, а то је да радимо оно што нас чини срећним.



Српска МАГАЗА - традиција у новом руху. Јединствено место које вам  открива  читаву Србију. Концепт које спаја све различитости ових простора и нуди богату понуду традиционалних производа и незабораван одмор на селу. Повезује, унапређује и промовише сеоска домаћинства  и њихове плодове рада.
Српска МАГАЗА ваш домаћин на путу кроз Србију.

 

Нема коментара:

Постави коментар