среда, 2. мај 2012.

Бељајка

„Бела Црква“, Бељајка – фестивал етно хране




Да ли сте некад размишљали о томе да се нпр. такмичите у припреми ресавског јагњета? Ако јесте, Бељајка је као измишљена за Вас.

Пишите: село Бељајка, 26. мај, организација општине Деспотовац, а манифестација је Фестивал етно хране. Такмичарски карактер овог догађаја даје Вам шансу да се прославите као "Намбр1" у припреми, како јагњета, тако и качамака-ресавског.
Уколико нисте такмичари и желите да својим присуством увеличате догађај, организатор се побринуо и за додатне садржаје. Можете присуствовати припремању традиционалних јела ресавског краја (уз обавезну дегустацију), прошетати се изложбеним простором на којем су представљени производи ресавских домаћина и разне рукотворине старих заната карактеристичних за деспотовачки округ.

Цео програм употпуњен је и уметничким садржајем: фолклор, изворне певачке групе, извођачи етно музике...

3 коментара:

  1. Bas lepo, eto prilike da se provede jedan dan u prirodi upotpunjen umetnickim sadrzajem i ukusnom zdravom hranom, jos ako jagnjici budu iz tog kraja nista ukusnije ni lepse.

    ОдговориИзбриши
  2. Bas lepo, eto prilike da se provede jedan dan u prirodi upotpunjen umetnickim sadrzajem i ukusnom zdravom hranom, jos ako jagnjici budu iz tog kraja nista ukusnije ni lepse.

    ОдговориИзбриши
  3. Bas lepo, eto prilike da se provede jedan dan u prirodi upotpunjen umetnickim sadrzajem i ukusnom zdravom hranom, jos ako jagnjici budu iz tog kraja nista ukusnije ni lepse.

    ОдговориИзбриши